Medicina inseamna evolutie si de la un an la altul apar pe piata aparate revolutionare menite sa-i ajute pe pacienti, dar si pe medici. VELSCOPE-ul este unul dintre ele. Cu ajutorul lui in doar doar 2 minute, descoperim cancerul oral din faza incipienta, maladie care afecteaza anual peste 600.000 de oameni  la nivel global.

Specialistii au inventat un aparat care poate depista in câteva minute eventuale celule canceroase. Cancerul oral poate afecta tot ce tine de gura si cavitatea bucala, precum buzele, cerul gurii, gingiile, limba, laringe, faringe. Singurul aparat din România de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru depistarea cancerului oral, poarta numele de VELSCOPE. Aparatul este revolutionar deoarece poate depista prezenta cancerului in faza incipenta.

Aparatul wireless de mici dimensiuni, produce o culoare fosforescenta cu ajutorul careia tesuturile bolnave sunt identificate. Prin depistarea precoce a anomaliilor, pacientul poate beneficia de tratamente si proceduri complexe, care sa ii asigure cele mai bune sanse de vindecare.

Cancerul oral, un subtip al cancerului la cap si gât, este reprezentat de orice leziune canceroasa localizata in cavitatea orala si  se dezvolta la nivelul celulelor, iar când acestea imbatrânesc sau sunt vatamate si nu mai pot fi inlocuite de unele noi, apar excrescente si tumori benigne sau maligne.

Tumorile benigne reprezinta foarte rar o amenintare la sanatatea noastra, nu invadeaza tesutul din vecinatate si pot fi indepartate cu usurinta. Cele care pun mari probleme sunt tumorile maligne, care invadeaza si afecteaza si alte parti ale corpului. Depistat din timp, rata de supravietuire este de 80-90%. Principalul factorul de risc in determinarea cancerului oral il reprezinta infectia cu HPV (papiloma virus), transmisibila pe cale sexuala, care determina aparitia cancerului la limba si amigdale.

Alti factori de risc sunt consumul de tutun (chiar si mestecat), alcoolul (in cantitati mari), cu atât mai periculos in combinatia alcool-tutun, expunerea fara protectie si de lunga durata la razele solare, predispozitia genetica, lipsa vitaminelor A, E, C in alimentatie, poluarea si prezenta candidei albicans.

Daca ai unul dintre urmatoarele simptome, care nu se vindeca de ceva timp, vizita la stomatolog devine o prioritate:

  • leziuni sau pete de culoare alba sau rosie
  • inflamatii care persista la nivelul buzelor si gurii
  • amorteala sau durere in gura, mai ales la nivelul limbii
  • pierderea dintilor fara cauze medicale

Testul de depistare a cancerului oral dureaza doar 2 minute!

Aparatul de testare impotriva cancerului oral Velscope este folosit in 23 de tari, de peste 12.000 de medici dentisti. In plus, testarile pe cele 25 de milioane de pacienti atesta ca acest aparat este singurul din lume, care poate depista orice forma de cancer oral din faza incipienta, oferind informatii importante in lupta impotriva stagnarii si vindecarii acestei maladii.

GDPR
× Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator. De acord Nu vreau